KÖRENS HISTORIA

Harmony Bells Stockholm startade som Farsta Harmony Bell Chorus 16/10 1991 i Stockholm. På vägen har vi hunnit med en massa skoj - mycket är vi väldigt stolta över. Till exempel fyra guldmedaljer (senaste 2022), fyra bronsmedaljer (2007, 2003, 2000, 1998) och två silvermedaljer (2008, 2001) i Nordiska Mästerskapen, och så våra fyra showsuccéer; Schlagerkrysset (2005), Hawaii Light (2002), Änglar finns (1999) och Gullans Glamour (1997). För att inte tala om alla roliga internat, allsångskonserter, julshower och framträdanden!
Vill du veta mer om varje år, så är det bara att läsa vidare:

 

2023
Året har varit mycket händelserikt. Vi har haft lärorika internat och externat samt coachningar. Vår fokus på våra tävlingslåtar resulterade i en ny GULD-medalj vid de regionala barbershoptävlingarna i Karlstad i april. Vi fick äntligen igenom vårt namnbyte till Harmony Bells Stockholm. Vi har arbetet med vår organisationsförändring. Vi har rekryterat nya medlemmar, vilket alltid känns så meningsfullt. Duktiga sångerskor som så självklart bidrar till körens helhet. Underbart! Vi har hunnit med att flytta till ny lokal igen, och finns från och med höstterminen i Sköndalsgården, Sköndals centrum. Våra repetitioner har innehållit slipning av vår aktuella repertoar samt inlärning av nya låtar samt det vi älskar inom barbershopen – TAGar!

Året kröntes med en mycket lyckad och slutsåld julkonsert med artister i Betlehemskyrkan, samt ett julframträdande på stora scenen i Kungsträdgården.

Ytterligare ett år kan läggas till vår historia – 2023 blev även det ett gott år!

2022
Restriktionerna för pandemin skärptes och släpptes och från mitten av februari kunde vi ses i replokalen igen.
Vårterminen fylls med nya låtar, utbildning, sångteknik och förberedelse för tävlingar som i år hålls i Helsingborg. Kören åker dit för att delta för bedömning, vilket blev hur kul som helst. Nöjda med vårt framträdande och flera dagars samvaro så blev det en av vårterminens höjdpunkter. En annan var att vi äntligen kunde fira våra 30 år som kör. Det gjordes i samband med våravslutningen tillsammans med inbjudna före detta körsystrar. En underbar kväll i Hagaparken med mingel, mycket sång och lite regn.

Höstterminen startades med en tripp till Åland och vår systerkör Seaside Singers där vi hade två fantastiska dagar tillsammans. Vi fortsatte hösten med ny repertoar, befäste och putsade på tidigare repertoar och vi genomförde kursen Sångglädje för andra gången. Gästkvällen i början av terminen samlade många intresserade sångerskor. En fullmatad höst som även bjöd på flytt till ny replokal och ett tiotal nya medlemmar. Harmonierna för oss tillsammans och håller ihop oss. 2022 blev ett bra år!

2021
Kören fyller 30 år! En jubileumsfest planeras i oktober.

Vårterminen fortsätter med repetitioner via Zoom. Och nu leds vi av vår nya dirigent, Viveka Boettge. Vi lär oss mer av sång- och andningsteknik mm, ny repertoar och en hel del TAGs. Det tillkommer nya medlemmar och vi kan mot slutet av terminen träffas och sjunga utomhus. För att vi ska hålla de nödvändiga avstånden inköps ett antal rockringar att stå i. Det funkar faktiskt! Vårens avslutning blir tillsammans i Hagaparken med mycket sång och glädje. De som av olika anledningar inte kunde vara med fysiskt deltog via Zoom.

Hösterminens första rep blir också utomhus. Men tro det eller ej, därefter kunde vi återvända till vår replokal, fortfarande med avstånd och rockringar. Så härligt att träffas, få sjunga tillsammans och höra harmonierna ordentligt. I september bjuder vi in till en åtta veckors prova-på-kurs "Gratis Sångglädje" med syftet att ge fler kvinnor möjlighet att prova och uppleva glädjen med fyrstämmig a capella. Det kunde inte blivit bättre – nio kvinnor fullföljde kursen med bravur och framförde två nya låtar tillsammans med oss på en minikonsert som sändes live på körens Facebook-sida.

På grund av pandemin får vi tyvärr skjuta på jubileumsfesten till nästa år. Men vi passar på och firar själva samma dag som kursavslutningen och får då två saker att fira - 30 år och en lyckad kurs! Tillsammans med kursdeltagarna blir det en gemensam middag på stan. Såå kul!!

Innan höstterminen avslutades anslöt ytterligare medlemmar, vilket känns helt fantastiskt!

2020
Vi började året med förberedelser och planering för att sjösätta vårt mixkör-projekt till höstterminen. I mars får vi på grund av pandemin ställa in våra fysiska repetitioner och övergå till digitala dito via Zoom. Det ska visa sig att det blir vårt sätt att ses resten av året förutom några utomhusrep på våren och några inomhus i början av höstterminen. Med de förutsättningarna hittade vi ingen annan lösning än att lägga vårt Mix-projekt på is. I och med detta slutade också vår dirigent Lennart Svanberg då det var hans stora vision.

Höstterminen togs över av våra vicedirigenter och i slutet av året anslöt till vår glädje en ny dirigent, Viveka Boettge. Trots den digitala tillvaron blir allt ändå riktigt bra, vi har hållit i och ut, och vi har gjort det tillsammans. Julavslutningen blir en härlig punkt för detta konstiga år.

2019
Tävling eller inte tävling? Det är vårterminens stora fråga. Vi jobbar medvetet och efter en mycket givande coachning av Åse Hagerman så gör vi slag i saken och anmäler oss till Nordiska Mästerskapen, Small Division. Och vad händer – jo, vi vinner GULD!! Vi är omåttligt glada och stolta.

Till höstterminen får vi ny dirigent. Lennart Svanberg ansluter och det blir en händelserik höst med en styrande dröm att kunna genomföra en julkonsert. Än en gång kan vi konstatera att med målmedvetet arbete och glädje kan man skapa vad som helst. Vad hände? Jo, det blev en Drömjul på Teater Tre, två föreställningar med gästartister! Julkonserten kan sammanfattas med tre ord – Glädje, Stolthet och Värme! 

Vi hann också med att för fjärde året i rad, sjunga vid Santa Run 8 december, tomteloppet som genomförs för välgörande ändamål. Den här gången blev det ett regnigt lopp, men vad gjorde det, deltagande tomtar och publik uppskattade våra julsånger på ett fantastiskt sätt. Sådant värmer!

2018
Efter 26 år som körens dirigent beslutade Åsa Zetterberg att hon slutar dirigera. Vi är så tacksamma för alla år hon har varit vår konstnärliga ledare. Många härliga minnen, utveckling, tokiga upptåg och medaljer på nationell och internationell nivå. Tack Åsa!

Vårterminen ägnade vi åt personlig sångutveckling (PVI), där alla i kören fick personlig coachning. Helgen 24-25 mars hade vi ett uppskattat internat där vi fyllde på med sångutveckling och fick möjlighet att också bara vara tillsammans och ha kul.

Vi tävlade inte som kör vid de nationella tävlingarna i år, men vi hade med en kvartett, Gimmick, som gjorde en jättefin insats och som vann Novice Quartet Award.

Vårterminen avslutades med en coachning av härliga Åse Hagerman.

I början av oktober flyttade vi till ny replokal. Nu finns vi i nyrenoverade Bagarmossens Folkets Hus där vi var med och sjöng på deras officiella invigning.

Vi bjöd på ett uppskattat julcafé den 5 december i vår fina replokal. Allsång med koreografi tillsammans med publiken skapade härlig glädje. Den 9 december var vi återigen med och sjöng på Santa Run, välgörenhetsloppet över 3 km med start och mål i Kungsträdgården! Och den 15 december avslutade vi året med ett framträdande på julmarknaden i Orminge Centrum.

2017
Vi startade året med en härlig coachning med Lynn Smith. Vår kalassångbok trycktes och vi kunde starta försäljning till fest- och sångsugna köpare. I mars gjorde vi ett annorlunda och jättekul gig när vi sjöng för löparna i Tunnelloppet för nya citybanan. Vid Nordiska mästerskapen i maj placerade vi oss på nionde plats.

Till höstterminen bytte vi repetitionslokal. Numera repar vi i Boo Folkets Hus, som ligger intill Orminge Centrum i Nacka.

I oktober genomförde vi en mycket lyckad 25-årsjubileumskonsert på Dieselverkstan tillsammans med gästartisterna Lise & Gertrud. Efteråt minglade vi med vår publik. Ett par veckor därefter bar det av mot Bournemouth i England för EM-tävlingarna i barbershop. Vi kom på en åttonde plats i Europa, vilket vi är mycket nöjda med. I november startade vi julsäsongen med sång på Mall of Scandinavia i samband med att de tände sin julbelysning. Och även i år är vi med och sjunger vid Santa Run, välgörenhetsloppet som startar och slutar i Kungsträdgården.

2016
Kören fyller 25 år! Det firade vi med en härlig fest med inbjudna ”gamla Bellsare” och anhöriga i oktober. Vi hade ett uppskattat internat i början av mars med fokus på våra tävlingslåtar inför Nordiska mästerskapen i maj, där vi kom på sjätte plats. Under året blev vi coachade vid ett flertal tillfällen av bland andra Doug Harrington. I september var vi återigen inbjudna att sjunga för löpare i Lidingöloppet. Ett mycket uppskattat inslag i en av de sugande backarna utmed spåret.

December bjöd på flera kul uppdrag, dels sjöng vi vid Åhléns stora entré vid två tillfällen, dels spred vi stämning vid välgörenhetsloppet Santa Run i Kungsträdgården där både vi och löparna var utklädda till tomtar. Vi spred även julglädje vid Farsta gård och Tyresö Centrum. Vi påbörjade också arbetet med att ta fram en kalasbok med sånger och recept.

2015
Vi har flyttat till ny lokal. Nu repeterar vi i aulan i Rågsveds grundskola i Rågsved.

Förutom vårt årliga internat tidig vår deltog vi i NM-tävlingarna i Karlstad. I år med nytt tävlingspaket: A Nightingale Sang In Barkeley Square (ballad), Steppin’ Out With My Baby (up-tune). Efter att bara hunnit samsjunga i två månader placerade vi oss på åttonde plats. Vi var så nöjda och glada!

Året avslutades med Merry Kryzzmas! En glittrande show med allsång, stämsång, melodikryss och massor av julstämning. Med oss hade vi husbandet The Gentle Men. Efteråt minglade vi tillsammans med vår fantastiska publik!

Under 2015 infördes även mental träning i kören. Syftet är att vi ska utveckla vår medvetenhet om vilken kraft och betydelse var och en har för körens helhet. Arbetet är en pågående process.

2014
I april hade vi internat på Radisson Blu i Frösundavik. En årligt återkommande aktivitet där vi får ägna oss åt kören i två hela dagar. Vi lär oss massor och får möjlighet att umgås på ett annat sätt än på våra repetitioner. Uppskattat av hela kören helt enkelt!

Onsdag 21 maj genomförde vi vårkonserten After Work tillsammans med Adolphson & Falk på Musikaliska. Ett mycket lyckat samarbete där även Anton Grandelius deltog och spelade rollen som ung, ganska otrevlig chef, fast han sjöng otroligt vackert.

I december hade vi ett fullsatt och uppskattat julcafé i vår replokal i Söderledskyrkan, Hökarängen.

Efter mer än 20 år måste vi tyvärr lämna Söderledskyrkan. Vi tackar kyrkan för alla år, nu behöver de lokalen för egen verksamhet.

2013
I mars reste vi till Veldhoven i Holland för att för andra gången delta i EM. Vi gjorde ett framträdande som gav oss stående ovationer! Vi knep återigen en fjärdeplacering, denna gång endast 1 poäng från bronset och det kändes snopet, men vi hade en härlig resa med många upplevelser!

I maj deltog vi i NM i barbershop i Karlstad, där vi placerade oss på en femte plats.

En helg i slutet av september stod vi i skogen och sjöng för löparna i Lidingöloppet. Detta är ett av de roligaste återkommande framträdande vi har. Deltagarna är otroligt tacksamma för vår uppmuntrande sång längs spåret.

Lördag 7 december genomförde vi konserten Julgodis tillsammans med a cappella-gruppen Vocal Six på Musikaliska (Nybrokajen 11), Stockholm. Godisblandningen blev superbra, och våra gästartister var fantastiska.

Vi hann också med ett antal julframträdanden i olika centrumanläggningar och på Kungsträdgårdens julmarknad. Och vi publicerade vår nya hemsida.

2012
Helgen 4-6 maj tävlande vi NM i Västerås. Kören placerar sig på en 3:e plats, 620 poäng, med uptunen This Joint Is Jumpin' och balladen The Masquerade Is Over. Vår högsta poäng hittills och vi är oerhört stolta och lyckliga över det. Detta medförde att vi kvalificerade oss till EM i Holland i mars 2013. Vi kammade även hem titeln Most Improved Chorus då vi höjde oss mest av alla körer detta år med hela 59 poäng!

 

 

I år är det 100 år sedan OS ägde rum i Stockholm. Lördagen 14 juli avgjordes Jubileumsmaraton, ett lopp i 1912 års anda som startade vid Stockholms Stadion och gick förbi Solna till Sollentuna kyrka och sedan tillbaka. Harmony Bells stod för tidsenlig underhållning vid Edsbacka Wärdshus för att heja fram löparna. Mycket uppskattat av deltagarna. Utöver detta så framträdde kören i många olika sammanhang, dels hela kören och dels i mindre grupper.

 

 
Lördag 8 december genomförde vi julkonserten JulKul med våra härliga och fartfyllda gästartister Lars Vegas Trio på Musikaliska (Nybrokajen 11), Stockholm. Konserten var både stämningsfull och livfull. Efteråt minglade vi tillsammans med en nöjd och glad publik.

 

2011
Kören firar 20-årsjubileum!
Året fylldes med olika aktiviteter, bl a togs en jubileumslogo fram. En intern jubileumsfest med inbjudna gäster genomfördes i samband med födelsedagen 16 oktober. Och året kröntes 4 december med en JULileumskonsert på Konserthuset med gästartisterna The Poodles och Poliskören.

För att skapa mer ingående kunskap om barbershopens domarkategorier genomfördes under våren en intern utbildning. Kören delades in i kategorigrupperna Music, Showmanship, Sound, Expression för att studera sin kategori och dess karaktäristika. I samband med detta anordnades en intern tävling (klubbmästerskap) där kören i olika grupper (kvartetter, septetter) parallellt tränade och coachades på våra tävlingslåtar. Detta för att sångmässigt använda sin kategorikunskap samtidigt som man förkovrade sig i sin stämma. KM:et genomfördes i tävlingsform 30 mars. Alla körmedlemmar bedömde, i sin egen kategori, varandras framträdanden.

Två lördagar i mars genomförde vi en Flashmob för WatSki under Båtmässan på Stockholmsmässan. Ett toppenkul gig med många förvånade besökare i publiken!

Återigen fick vi sjunga julsånger i samband med Kungsträdgårdens julmarknad. Ett väldigt roligt framträdande som håller i sig hela december! Även i Haninge Centrum underhöll vi kunderna med julsånger.

2010
2010 kommer att bli det år i Harmony Bells historia då vi blev disco-divor. Men nu förhastar vi oss litegrann. Innan vi blev divor, blev vi medaljörer. I maj 2010 tävlade vi mot de bästa kvinnliga barbershopkörerna i Norden i de nordiska mästerskapen i Västerås. Med vårt sprillans nya tävlingspaket och sprillans nya och fantastiskt läckra röda klänningar, tog vi en vacker fjärdeplacering. Nu kliar det i oss av förväntan inför tävlingarna 2011.

Men vi lämnade barbershopens glamour bakom oss ett slag, bytte till våra träningskläder och underhöll hundratals trötta och väldigt tacksamma löparentusiaster ute i skogarna vid Lidingöloppet. En del löpare stannade till och med upp ett kort minut för att njuta av en uppfriskande musikalisk paus.

När julen kom, fann den oss som vanligt på Kungsträdgårdens julmarknad, där vi roade huttrande julshoppare.

Och julen var det perfekta tillfället att plocka fram våra fina röda klänningar igen, lagom till julkonserten ”When You Wish Upon a Star”, Harmony Bells tillsammans med…

ALCAZAR! Ja, våra speciella gästartister var inga mindre än Alcazar. Tillsammans discodansade vi oss genom hitsen ”Not a Sinner nor a Saint”, ”Last Christmas” och en massa andra julfavoriter. Kort sagt, vi släppte loss våra inre discodrottningar och alla hade superkul!

2009
Ett år fyllt av glädje och väldigt många framträdanden.

Årets stora händelse för kören var EM i Holland. Mellan den 5-7 mars tävlade många duktiga manliga och kvinnliga körer och kvartetter från Europa och i konkurrens med 23 andra körer tog vi en hedrande fjärde placering. Mästerskapen innebar också ett konvent fyllt av sjungande barbershoppare, som förhöjde upplevelsen ytterligare.

Under året hann kören även med 14 framträdanden. Ett axplock av dessa är: Herrarnas nordiska körtävling, där kören var mike coolers. Naturskyddsföreningens 100-års jubileum i Blå Hallen, Stadshuset. Bland de 900 gästerna fanns kung Karl XVI Gustav och kronprinsessan Victoria. Bland de övriga artisterna sågs bland annat Thomas Di Leva och pianisten Tina Ahlin. Framträdanden på olika företagstillställningar där framträdandet på Solliden är värt att nämna.

Kören hade under året två konserter, en allsångskonsert på Nybrokajen 11, tillsammans med Haninge Orkesterklass och Andreas Nilsson och en julkonsert, ”Ännu Mer Jul”, på Vasateatern med zero8 och Adolphson & Falk som gästartister. Vi var även värdar för det årliga Music School i september.

Under helgerna i december framträdde kören också på julmarknaden i Kungsträdgården.

2008
Efter intensivt repeterande stod vi äntligen på tävlingsscenen igen. Vilken fantastisk känsla när vi nådde drömgränsen 600 poäng, vilket resulterade i ännu en silvermedalj - endast 4 poäng efter segraren! I klassen medelstor kör vann vi och dessutom fick vi utmärkelsen "Most improved", som ges till den kör som förbättrat sig mest sedan förra året.
Terminen avslutades med allsångskonsert på Nybrokajen 11, detta är med de tre "bena"; Barbro Lill-Babs Svensson, Benneth Fagerlundh och Bengan Jansson. Vi hann också med ytterligare några framträdanden under våren.

Höstterminen startade i sommarvärme med sång på Diggiloo i augusti. Vi hade en del framträdanden under hösten men när det började lacka mot jul satte det verkligen fart. Förutom vår egen julkonsert med Tommy Nilsson (vilken härlig konsert!) sjöng vi på julmarknad både i Kungsträdgården och i Älta Centrum samt på flera julfester. När julen till slut kom hade vi verkligen sjungit in den ordentligt!

2007
Lördag den 5 maj tävlade kören i Nordiska Mästerskapen i kvinnlig barbershopsång. Därifrån gick vi både stolta och glada med vår nya bronsmedalj!

Vi hann också med flera framträdanden och två konserter. Höjdpunkten var Allsångskonserten på Nationaldagen med Jeja Sundström och Bengan Jansson som gästartister. Trots sol och värme kom en stor publik som fick njuta av att både sjunga med och att lyssna.

Sista helgen i september fanns Harmony Bells på plats för att stötta löparna på "långa" Lidingöloppet respektive Lidingö tjejlopp. På lördagen sjöng vi i tre timmar för de genomblöta löparna, som gjorde en fantastisk prestation i regnvädret. På söndagen sken solen, så då försökte vi lysa ikapp med den!

Vi sjöng återigen in advent i Konserthuset tillsammans med herrarna i barbershopkören Vocal Vikings. Övriga medverkande var solisterna Ingrid Tobiasson och Joa Helgesson, pianisten Mattias Böhm, Romeo & Juliakören samt stråkensemblen Power Strings.  

2006
På vårterminen välkomnade vi många nya medlemmar. Eftersom många saknade tävlingserfarenhet la vi vårt körinternat i samband med Nordiska mästerskapen. Kören tävlade inte, och inte heller någon kvartett, men vi hade mycket nöje av att njuta av våra fantastiska "sweet adelines-systrars" prestationer på tävlingsscenen. Tillsammans med Örjanskören hade vi sedan en trevlig vårkonsert i maj. Vi hann också med flera framträdanden under vårterminen.

Under hösten beslutade vi att gå över till ett lite kortare körnamn i publika sammanhang, nämligen Harmony Bells. Vi fick ytterligare några nya medlemmar och deltog återigen som gästartister på Vocal Vikings årliga julkonsert, denna gång i Stockholms konserthus. Tillsammans med Romeo & Juliakören och övriga gästartister lyckades vi skapa en härlig stämning inför den stundande julen.

2005
Ett händelserikt år i körens liv. En ny show skapades och framfördes den 12 november på Mondo med Babsan alias Lars-Åke Wilhelmsson som gästartist. Som husband hade vi No Jive. Denna gång kryssade vi oss fram i schlagerns underbara och glamorösa värld med låtar som Augustin, Waterloo, Avundsjuk och Det gör ont. Showen fick det fantastiska namnet "Schlagerkrysset".

Tätt följt av denna show kom adventskonserten, för första gången fick vi sjunga på Berwaldhallen, som gästartister till Vocal Vikings. På scen fanns även hovsångerskan Ingrid Tobiasson, Willy Crawford och Sarah Nyberg.

Våren ägnades åt olika framträdanden och konserter. NM avstod vi från i år, men kvartetten Eight Feet gjorde ännu en fantastisk prestation med en hedrande 11:e placering.

2004
Under våren fokuserade vi mycket på tävling - Nordiska mästerskapen på hemmaplan (Älvsjömässan). Vi var 66 personer på tävlingsscenen denna gång. Tyvärr blev inte resultatet riktigt vad vi hoppats på, trots hårt arbete och musikalisk utveckling. Kanske det var rampfebern som slog till? I konkurrens med så många proffsiga körer är vi ändå glada över vår sjundeplats. Nivån är väldigt hög i Norden, och att alla tävlande körer detta år ligger minst på B nivå är något som alla i regionen får vara oerhört stolta över.
Våra tre tävlande kvartetter, Eight Feet, Feel Good och Karamell, gjorde fina insatser och vi andra hejade stolta i bänkraderna. Eight Feet lyckades knipa sjätteplatsen - ett jättelyft sen förra gången de äntrade tävlingsscenen. Grattis!

2003
Våren startade med stor medlemsintagning och vi passerade 70-strecket med råge. Vi är inte längre en medelstor kör (övre gränsen går vid 65). Efter det intensiva showåret 2002 var det återigen dags att sikta in sig på tävlingsscenen. Och vi siktade så bra att vi fick med oss en bronsmedalj hem från Göteborg. Inte illa 17 medlemmar stod på tävlingsscenen för första gången (vi var totalt 69 på scenen)! Våra kvartetter q. Quartet och Feel Good gjorde också mycket bra ifrån sig. De placerade sig båda på övre halvan av resultatlistan, i hård konkurrens med väldigt många duktiga kvartetter.
Under hösten hade vi ett oförglömligt körinternat. Det var varmt, trots att det redan var september - och vi hann med massor. Både skoj och hårt arbete. Sedan hade vi en del framträdanden innan det var dags för Julshow igen. Denna gång med namnet "Tomtar på loftet". Gästande tomte var Janne Christensen och efter två fullsatta föreställningar på Farsta Teater var vi väldigt nöjda.

2002
Redan under våren startade repetitionerna inför vår höstshow. Kören deltog inte i körtävlingen i Västerås. Däremot hade vi ett rekordantal tävlande kvartetter – fyra stycken! Kvartetterna Eight Feet, Rabarber, q. och Feel Good försvarade Farstas färger väl och vi andra var väldigt stolta.

Hösten ägnades åt intensivt repeterande. Vi fick också återuppta jagandet efter lämplig showlokal då det visade sig att den bokade lokalen inte skulle bli färdigombyggd i tid. Men den 16 och 17 november var allt under kontroll och vi fick utdelning för allt hårt arbete. Showen ”Hawaii Light – eller det räckte bara till Mallis” gjorde publiksuccé på Frans Schartaus Gymnasium i Stockholm. Ett inslag i SVT:s Nöjessvepet gjorde inte saken sämre. 

2001
Detta år satsade kören hårt på att göra ett bra resultat i Nordiska mästerskapen, det resulterade i en silvermedalj. Det magiska datumet var den 5 maj och staden i vilket det hände var Linköping.

2000
Så var det dags igen för tävling. Vi gjorde det igen, blev bronsmedaljörer. Vilken känsla att återigen stå där med bronspengen i handen.
Kvartetten Decibelles gjorde en fantastisk insats i hård konkurrens.

1999
Den 13 - 14 november sköt vi av vårt fyrverkeri inför nästa sekel med vår show "Änglar finns" på Nalen. Gäster var Adde Malmberg, Rolf Leidestads trio - och så vi! En nostalgiföreställning av det bästa från 1900-talet i vår egen tappning.

Efter denna show, startade vi omedelbart förberedelserna inför nästa sekels stora utmaning, NM i Älvsjö.

1998
Detta år var det dags igen för tävling i Nordiska Mästerskapen. Denna gång blev vi bronsmedaljörer. En härlig känsla!
I september ställde vi upp i EM i barbershop. Plats; Eriksdalshallen, Stockholm. En hedervärd åttondeplacering i hård konkurrens med körer från hela Europa.

1997
Detta var året då vi gjorde allt. I mitten av februari hade vi en intensiv helg tillsammans med Gullan och en entusiastisk publik. Vår show, "Gullans glamour", innehöll både teater och sång som verkligen gick hem hos publiken. Om vi bara hade vetat att det skulle bli så bra, skulle vi ha planerat in fler föreställningar. Å andra sidan hade vi gett allt, så frågan är om vi hade orkat.

Exakt en månad senare var vi värdinnor vid Nordic Light Regions största music school hittills. Över 700 personer samlades i Erikdalsskolan i Stockholm för att lära sig mer om konsten att sjunga barbershop. Farsta Harmony Bell Chorus stod för fika och supé.

I maj for vi till Göteborg, Nordiska Mästerskapen igen. Denna gång kom vi på sjundeplats, vilket vi var mycket nöjda med efter denna intensiva vår. Nu var vi 46 stycken på tävlingsscenen. Våra två tävlande kvartetter, Barber Beans och Deci Belles gjorde bra ifrån sig i kvartettävlingen.

Under hela våren hade vi dessutom många roliga framträdanden, och syntes i TV två gånger! Hösten ägnades åt rehabilitering. Dessutom genomförde vi en stämningsfull julkonsert till sammans med våra egna körbarn, förstärkta av elever från Enskedefältets skola.

1996
Detta år tävlade inte kören i Nordiska Mästerskapen. Kvartetten Occasion gjorde återigen en hedervärd insats, detta år i en ny konstellation. Vi kunde också glädja oss åt att få en körmedlem invald i styrelsen för Sweet Adelines Regionala styrelse, Barbro Jansson (Berg).
I Farsta Harmony Bell Chorus fanns fem aktiva kvartetter under året. Rekord hittills.

1995
Farsta Harmony Bell Chorus, blev en godkänd medlemskör i Sweet Adelines International. Som nychartrad kör äntrade vi också tävlingsscenen på riktigt, Västerås var platsen, 43 medlemmar deltog. Resultat: En femteplats för kören och en sjundeplats för vår tävlande kvartett Occasion.

Ett lyckat körår avslutades med ett roligt julcafé tillsammans med den manliga barbershopkören Stockholm Chord Masters.

1994
Växte vi ytterligare. Under våren närmade vi oss 45-strecket och på höstterminen ökade vi medlemsantalet ytterligare.

1993
Vi fick en första känning av hur det kan vara på tävlingsscenen. Vid NM på Älvsjömässan fick vi hedersuppdraget att vara mike warmers. Kören bestod då av 29 medlemmar.

1992
Den första medlemsintagningen i januari fördubblade körens antal. Vi genomförde också vårt första stora framträdande, i Farsta Centrum i slutet av april. Sedan åkte vi till Göteborg, där vi lyssnade och lärde av Nordiska Mästerskapen i kvinnlig barbershopsång. Vi visste att också vi skulle tävla, även om det skulle dröja ett tag.

1991
Kören grundades av tio entusiastiska tjejer den 16 oktober. Bland namnförslagen fanns Prime Time Chorus, Southern Comfort och Line 18. Det skulle ta nästan fyra år innan namnbeslutet blev klart. Vi skyndar långsamt.